Om oss

Bolaget har flyttat sitt huvudkontor till centrala Stockholm, efter att några entrepenörer från Sverige och Norge har ingått ett samarbete med Ernesto Morretta. Detta samarbete skall ta Ernesto Morrettas fantastiska produkter upp på nätet, och kunna erbjudas alla. Steg 1 är att erbjuda våra skjortor, sedan kommer vi att utöka vårat utbud.

1934 var året då Ernesto Morretta och hans familj bestämde sig för att öppna ett skrädderi för att börja tillverka skräddarsydda kläder. Beslutet var då, såsom idag, grundat på att utmana normer och ge kunden variation. Detta genom att ge kunden möjligheten att själv skapa designen utifrån ett stort urval av de bästa tygerna i världen framställda av naturligt odlade råvaror och få ditt plagg sytt enligt traditionellt Italienskt hantverk. Från början tillverkade Morretta skjortor exklusivt enbart till den venetianska eliten men med tiden spreds hans goda rykte om kvalitet och stil över hela norra Italien och sedan vidare över Europa. Hemligheten till den stora succén låg i Morrettas möjlighet att göra kläder efter kundens önskemål, hans speciella tillskärningsteknik, öga för detaljer och användandet av enbart extremt bra tyger.

Ernesto Morrettas val av detaljer och tygmönster har alltid utvecklat sig och våran höga kvalité och elegans har förblivit oförändrad genom tiden. Detta har man lyckats med genom att använda samma sömnadsteknik som de legendariska Venetianska skräddarna för hand använde och var kända för en gång i tiden. Den sömnadsteknik som används där skjortan sys för hand är överlägsen det maskinsydda resultatet och skapar en fantastiskt komfortabel och verkligen speciell skjorta. En skräddarsydd, handsydd skjorta med den självklara känslan för detaljer som definerar stil. Detta är vad Ernesto Morretta ville ge kunden och vad vi idag alltid strävar efter att uppnå!


Idag är Ernesto Morretta ett bolag med kultur som speglar hantverket från Italien där man har öga för detaljer och menar på att alltid utmana och ge kunden frihet! Bolaget har nu utvecklat sig till att erbjuda sina tjänster på internet och har genom sitt samarbete med svenska entrepenörer valt att lägga sitt fokus på internetförsäljning i Sverige. Sverige är ett land som kännetecknas av att ligga i framkant gällande mode och design - och vi tror på att detta kombinerat med att ge kunden mer frihet med dom bästa ingredienserna kommer att uppskattas!

Vi vill ge dig en upplevelse av att ha det bästa - det bästa för dig tillverkat av det bästa för naturen! Beställ hos oss idag och bli en del av Morretta familjen Du också!  

    eller så kan du du läsa vidare om vårat HANTVERKTYGER, vår FABRIK eller om SKJORTOR .