Vår fabrik


Miljön i fabriken 
Miljön, känslan för detaljer, användandet av våra berömda skjortmönster, vilket alla är traditioner från den venetianska verkstaden i början av 1930-talet, samverkar här i vad som verkligen är ett hantverk. Skräddarens hand vid tillskärningen av skjortan, materialen och ögat för detaljer är nyckelelement som symboliserar varför vårat hantverk håller en så hög kvalitet. Skräddarnas känsla för kreationer och perfektion, från när maestron skär ut tyget, skräddarna som syr, till det övervakande ögat från kontrollanterna – varje steg är lika viktigt för att försäkra att kunderna som bär Ernesto Morrettas skjortor känner enbart komfort och glädje.


Processen
Processen att skapa handgjorda skjortor hos Ernesto Morretta börjar med att maestron skär ur det valda tyger de 27 olika bitarna som krävs och som kommer att passera genom 52 olika delmoment innan skjortan är klar för leverans. Du kan vara helt säker på att ingenting görs utan noggrann detaljfokus och att inget lämnas åt slumpen.


Flytten från Veneto till Istanbul
För att vara konkurrenskraftiga på den internationella marknaden har vi tillsammans med andra modehus som ; Versace, Diesel, GAP och Victoria Secret för att nämna ett fåtal, omlokaliserat våran produktion till Istanbul. Turkiet och deras skräddare är ett folk som är stolta hantverkare, som respekterar och förstår värdet utav ett kvalitets hantverk och är idag kända för just detta. Vår fabrik i Istanbul håller på de anrika venetianska traditionerna i såväl stil som hemligheterna i att skapa en skjorta. Skickliga och passionerade hantverkare ser till att talangen och stilen förs fram från generation till generation enligt Morrettas standard. Då vi har full insyn i arbets- och miljövillkoren kan vi garantera att alla processer inom produktionen följer rättvisa och noggrant inarbetade anvisningar. Ekologisk odlad bomull
Genom att använda ekologiskst framställt bomull, så bidrar vi till biologisk och jordbruksmässig ansvar.Vår tygtillverkning är erkänt av internationella kvalitets certifierings- organisationer och har tilldelats ISO 9001 2008. Tillverkningen är dessutom känt för sitt arbete inom miljömässigt tänkande och har tilldelats ISO 14001 ”Certificate of Environmental Management System och Öko-Tex Standard 1000. Vi är stolta över att våra fabriker och tillverkare var en av de allra första som investerade i ett system och en plan för avfallsvattnets omhändertagning. Ernesto Morrettas skjortor är det bästa för dig och och miljön! 


     eller så kan du du läsa vidare om vårat HANTVERK, TYGER eller om SKJORTOR.