OM SKJORTOR

Jobbskjorta eller Fritidsskjorta| Ernesto Morretta

En jobbskjorta (affärsskjorta, businesskjorta) eller fritidsskjorta är beroende av vilket jobb och i vilket sammanhang du vill använda din skjorta. Vi har valt att dela upp olika typ av jobbskjortor eller fritidsskjortor enligt följande

Jobbskjorta eller formell skjorta
Skjortor i strictly formal jobb, såsom inom bank, finans, advokat eller andra liknande yrken har ofta strikta klädkoder. Det kan också vara vid formella tillfällen som bröllop eller vid vissa tillfällen som vi rekommenderar en mörk kostym, oftast en vit, eller blå skjorta, svarta skor och en stilren och enkel slips. Kragen skall oftast vara en Cut Away eller en business krage, manschetten skall vara en enkelknäppt eller en dubbelmanchett, där du kan kombinera med en stilig manschettknapp. 

- Exempel på strictly formal eller jobbskjortor finns i vårt ordinarie sortiment under kategorin Milan som du hittar här

Business attire eller casual business
Detta klädssätt ses som en halvformell businessklädsel eller också kallad för business casual. Fortfarande är det en kavaj som gäller och i vissa fall är det fortfarande uppklädda byxor som gäller. Men idag har det blivit mer och mer vanligt att kunna ha en enkel blazer, snygg skjorta men kanske en rolig detalj som knapparna i en annan färg och jeans.

- Exempel på jobb eller fritidsskjortor finns i vårt ordinarie sortiment under kategorin Modena, som du hittar här

Designad skjorta
Nu kan du designa din skjorta eller dina skjortor hos Ernesto Morretta. Vid design av din skjorta så kan du välja alla detaljer för att skapa en unik skjorta. Det är ofta i mer kreativa miljöer och nu även på vissa formella jobb som man har möjlighet att bära en skjorta som skiljer sig utifrån mängden. Du kan då kombinera med en roligare design på tyget, välja andra knappar och lägga till kontrasttyger i både krage, manschett och knappslå något som ofta gör att du är unik med din skjorta - det kan vara din finskjorta, businessskjorta eller dina casual skjortor. Möjligheterna är många och vårat tips är att kombinera knapparna, knapphålsfärgerna och kontrasttygerna – så att dom har en gemensam nämnare i färgvalet. 

- Exempler på designade skjortor finns i vårat ordinarie sortiment under kategorin Capri, som du hittar här