OM SKJORTOR

Värför skräddarsy skjortor | Ernesto Morretta

Förmånlig lyx
Att låta sy skjortor efter exakta kroppsmått, det vill säga köpa en skräddarsydd skjorta, är långt ifrån en ny företeelse. Innan 50-talet då konfektionsindustrin på allvar gjorde sitt intåg, var mer eller mindre alla lite finare kläder gjorda efter personers exakta mått. Men med den industriella tillverkningsprocessen av kläder, fick exakt passform ta ett steg tillbaka till förmån för ett lägre pris på varje enskilt klädesplagg. Och under många år har det varit få förunnat att kunna köpa skräddarsydda skjortor, på grund av de höga priserna. Men via vår sajt på Ernesto Morretta så kan du köpa högkvalitativa skräddarsydda och designade skjortor till priser som ligger i klass med vilken industritillverkad märkesskjorta som helst. Att köpa måttsydda skjortor är alltså inte speciellt dyrt, och det har dessutom många fördelar.  


Sitter perfekt till din kropp
Den främsta anledningen till att låta måttsy dina skjortor online är naturligtvis att du då får skjortor som i alla lägen sitter perfekt på din kropp. När man massproducerar skjortor innebär det att man måste standardisera måtten till ungefärliga passformar för de tänkta konsumenterna. Storlekar som till exempel ”small”, ”medium” och ”large” är exempel på just detta, och det innebär att massproducerade skjortor kommer att passa många på ett ungefär, men väldigt få helt perfekt.

Men med en skräddarsydd skjorta, så får du en passform som är helt unik för just din figur. Och det både syns och känns. En skjorta som inte är gjord exakt efter dina mått kan ibland se bra ut från en viss vinkel eller i en viss position, men när man sedan rör på sig, så kan oftast även en lekman tydligt urskilja hur skjortans tyg inte följer rörelsemönstret på ett snyggt sätt. Med en skräddarsydd skjorta ser du alltså alltid perfekt ut, och när du rör på dig känner du att den ledigt följer din kropps alla rörelser utan minsta motstånd. Med en skjorta speciellt designad för din kropp så kommer du få en snygg skjorta som gör att du ser bra ut i alla olika situationer. 


Unika designmöjligheter
Men det är inte passformen som är anledningen till att fler och fler väljer att låta skräddarsy sina skjortor. När du köper skräddarsydda skjortor så har du också en unik möjlighet att själv välja exakt hur du vill att den ska se ut, efter dina egna, personliga preferenser. När du går till en butik för att handla så är dina val mycket begränsade. Men hos oss kan du själv designa din skjorta och välja allt från dess passform till hur dess små detaljer ska se ut. Att köpa din skjorta online hos oss ger dig alltså möjligheten att få ett högst personligt plagg.

Det första val som du kan göra när du skapar din egen skjorta, är att välja skjortans färg, passform och material. Vårt utbud av bomullstyger i olika färger och med olika mönster tillhör idag marknadens största, vilket gör att du har stora möjligheter att få en personlig skjorta. När det sedan kommer till passform kan du välja mellan slimfit, medium och lös passform. Sedan har du också möjlighet att välja hur du vill att de olika detaljerna ska se ut. Det finns nämligen många olika typer av kragar och manschettknappar, samt andra detaljer som kan göra din skjorta unik och spännande.

Med en designad skjorta från oss, så får du alltså en skjorta som inte bra sitter helt perfekt på din kropp, utan också en som på alla sätt motsvarar din egen definition på hur en snygg skjorta ska se ut.